Immár 6. éve publikálta az Edison Platform azt a 100-as listát, amely azokat a szervezeteket gyűjti össze, amelyek óvodásoknak és iskolásoknak kínálnak a 21. század kihívásaira fellkészítő programokat, melyeket az iskolai kereteken kivül szerveznek. A listában szabadon böngészhet a látogató, mindössze a szervezetek nevére szükséges kattintani az Edisonplatform Térképen, és máris elolvasható, hogy milyen foglalkozásokkal várja az adott szervezet a gyerekeket.

A listára jelentkezhetnek a szervezetek maguk, de szülőket és szakmai partnereket is bevonunk a jelölési szakaszban. Az Edison100 kiválasztásában egy szakmai közösség, az Edisonplatform Gondolkodó Köre segít.

Döntési szempontjaik alapján újszerű témákat és megközelítéseket keresnek, olyan módszertanokat, ahol a jövő szempontjából kritikus tudást és képességeket fejlesztenek, valamint kezdeményezésükkel valódi és hosszú távú hatás elérésére törekszenek.

A kínált programokkal iránytűt adnak a szülőknek a 21. század kihívásaihoz. 

Hogyan valósítják meg mindezt?

Tudatosítják a szülőkben, hogy a jövőben milyen kompetenciák, készségek és tudás lesz fontos, és ezt hogyan és hol tudják megszerezni ők és gyerekeik. 

Felkutatják és elismerésben részesítik Magyarország innovatív, a gyerekek jövőben fontos  kompetenciáit fejlesztő szervezeteit, programjait.  

Üzleti szereplőket ösztönöznek arra, hogy felelősséget vállaljanak a gyerekek és a munka jövőjének alakításában. 

Hogyan lehet böngészni az Edison 100-as listában?

A keresőfelületen életkor, érdeklődési kör, kompetencia és lokáció szerint lehet keresni mind az idei Edison100-as szervezetek/programok között, mind a korábban már a Platform által elismert szervezetek között.

Az érdeklődési kör alatt található a Digitális világ, erre szükséges rákeresni, ha a digitális világban való eligazodást, a digitális írástudást és a digitális eszközök használatát elősegítő kezdeményzések iránt érdeklődsz. Ezen kezdeményezésed/szervezetek célja, hogy a gyerekek, a szülők és a pedagógusok otthon érezzék magukat, biztonsággal és tudatosan mozogjanak a digitális térben.

A 2024-es Edison100-as listán 13 digitális készséget fejlesztő szervezet található. A platform által eddig valaha elismert szervezetek között pedig jelenleg öszesen 24 olyan szervezetet/programot találsz, amelyek a Digitális világ érdeklődési kör alá vannak besorolva.

Böngéssz és találd meg a gyermeked számára a legizgalmasabb kompetenciafejelsztő szervezeteket és programokat már mmost őszre!

Cikk Information

Website link
Szervezet URL-je
Edison100 kereső (2024)
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Földrajzi terület - Ország
Magyarország
Kezdeményezés típusa
Helyi kezdeményezés

Szólj hozzá