ADigitális átalakulás című panelbeszélgetésre nemrégiben került sor a 13. Szarajevói Üzleti Fórum keretében. Egyetértés alakult ki a szakemberek között azzal kapcsolatban, hogy a digitális átalakulás kulcsa az együttműködés minden ágazatban.

A 13. Szarajevói Üzleti Fórum Digitális átalakulás című panelbeszélgetésen Edin Forto, Bosznia-Hercegovina kommunikációs és közlekedési minisztere rámutatott, hogy a digitális átalakulásnak a polgárok és a vállalatok irányába kell előremozdulnia, hogy ők is hasznot húzhassanak belőle. Véleménye szerint bár korábban is voltak arra irányuló erőfeszítések, hogy a digitalizációt bevezessék egyes ágazatokban, a digitális átalakulás még csak most kezdődik igazán az országban.

panelbeszélgetésen arról is szó esett, hogy a nyugat-balkáni országban főként a digitális készségek fejlesztése terén néznek szembe kihívásokkal. A fő prioritás így az oktatás, kulcsfontosságú a lakosság oktatásába irányuló befektetés, hogy a polgárok használni tudják a szolgáltatásokat és meg tudják védeni magukat a csalásoktól is. A szakemberek felhívták rá a figyelmet, hogy az ország sikeres és erős IT-iparral rendelkezik.

A panelbeszélgetés végén arra a következtetésre jutottak, hogy a digitális átalakulás kulcsfontosságú Bosznia-Hercegovina gazdasági növekedése és fejlődése szempontjából, és hogy a kívánt célok elérése érdekében stratégiai beruházások szükségesek.

Cikk Information

Website link
Szervezet URL-je
Forrás
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Középszintű
Emelt szintű
Földrajzi terület - Ország
Bosznia-Hercegovina
Kezdeményezés típusa
Helyi kezdeményezés

Szólj hozzá