Egy jól ismert író egyszer azt mondta, hogy „mindenki az időjárásról beszél, de senki nem tesz ellene semmit”. A megfogalmazás humoros – még akkor is, ha maga a mondás arra utal, hogy egyes kihívások túl nagyok ahhoz, hogy leküzdjék. Sok ember számára a létfontosságú digitális technológiai készségekkel rendelkező tehetségek hatalmas hiánya pontosan ilyen kihívásnak tekinthető.

Más szemszögből nézem a helyzetet. A munkám a VMware-nél kifejezetten az, hogy tegyek valamit a tehetséghiány ellen. Az általam vezetett csoport, a VMware Informatikai Akadémia már évek óta segít a készséghiány megszüntetésében azáltal, hogy szakmai készségek oktatására irányuló programokat biztosít. Ez nem csak a VMware van így. Bármekkora is legyen a technológiai vállalat mérete, igyekeznek befektetni a tehetséghiány csökkentésébe, hogy visszaadjanak a közösségnek.

Az oktatás és a vállalkozások közötti szakadék áthidalása az időtálló készségek kialakítása érdekében

Az Informatikai Akadémián felismerjük, hogy a public-private partnerségekben hatalmas lehetőségek rejlenek a készséghiány oly módon történő csökkentésére, amelyre egyedül egyikük sem lenne képes. Modellünk az, hogy felhatalmazza az oktatási intézményeket arra, hogy releváns, igény szerinti digitális készségeket tanítsanak diákjaik számára. Az intézmények már lefektették az oktatási alapot.

Amit az asztalra teszünk, az a szakértelem és erőforrások, amelyek lehetővé teszik az intézmények számára, hogy azonnal képzést nyújtsanak a munkaerő számára szükséges, rendkívül speciális készségekhez. Az átfogó oktatással és a munkaképes készségekkel a tanulók inkluzív globális közösségként vehetnek részt, és pozitív változásokat vezethetnek.

Annak érdekében, hogy képet kaphassunk arról, hogy ez hogyan működik, megnézhetjük egyik partnerünket, az eForHum-ot, egy milánói (Olaszország) székhelyű szakmai képzési és coaching szervezetet.

Ezt úgy teszik, hogy VMware szoftvereinket, tanfolyamainkat és tanúsítványainkat felhasználják képzési kínálatukban.

Beruházás a készségekbe: az IKT iránti érdeklődéstől a teljes munkaidős programozói munkáig

Az egyik ilyen diák Giorgio, egy milánói tanuló. Amikor 11 éves volt, megvette az első szerverét az eBay-en. A fiatalember informatikai tanulmányoknak szentelte magát azáltal, hogy egy IKT-felsőfokú középiskolába járt. Az utolsó iskolai évében felfedezte a VMware IT Akadémiát, és ez megváltoztatta az életét.

Ahogy ő fogalmazott:

„Informatikai Akadémia nélkül ma valószínűleg programozó lennék, mert ezt tanítják a leginkábbb az iskolában. Ha nem kaptam volna meg ezt a lehetőséget, nem hiszem, hogy megtaláltam volna az utam. Mindig is nagyon kíváncsi voltam, és igazi szenvedélyem volt az informatika. A VMware IT Academy és az eForHum lehetőséget adott arra, hogy formáljam és segítsek megtalálni a szenvedélyemet, és ez volt a helyes út.”

Az IT Academy jelenleg több mint 500 felsőoktatási intézményt támogat szerte az Európai Unióban programforrásainkkal.

Ha szeretnél többet megtudni az Informatikai Akadémiáról és a képzett informatikai szakemberek hiányának csökkentésére irányuló megközelítésünkről, kérünk, csatlakozz hozzánk.

A szerzőről

Vincent Herreman büszke apa, boldog férj, lelkes tanuló és született vezető. Az a küldetése, hogy kiterjessze befolyási körét, és segítsen a benne lévőknek. Szakmailag 2001 óta végzi ezt, először a szolgáltatásnyújtásban, majd később az akadémiai programmenedzsmentben. A VMware számára segít a felsőoktatási intézményeknek felkészíteni hallgatóikat a jövőbeli munkahelyekre azáltal, hogy olyan releváns erőforrásokat kínál számukra, mint a szoftvereket, tanfolyami tartalmakat és hozzáférést a tanúsítványokhoz.

A VMWare-ről

A VMware a többfelhős szolgáltatások vezető szolgáltatója minden alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi a digitális innovációt a vállalati vezérléssel.

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Internet of Things
Szoftver
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Nemzetközi kezdeményezés

Szólj hozzá