Mads rámutat annak fontosságára, hogy a fogvatartottak általános informatikai készségekkel rendelkezzenek, mivel a társadalom ma nagyon digitalizált. Ez azt jelenti, hogy egy társadalom polgáraként kirekesztettnek érzed magad, mert valójában semmit sem tudsz róla. Egyesek számára az is fontos, hogy ne tudjanak sokat segíteni gyermekeiknek." Ezenkívül a fogvatartottaknak kihívásokkal kell szembenézniük, amikor kijönnek, és foglalkozniuk kell a hatóságokkal folytatott digitális kommunikációval és a digitális szolgáltatásokhoz, például az E-Boks-hoz, a SKAT-tal és a banki szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel. A cél elérése érdekében Mads úgy véli, hogy a fogvatartottaknak rendelkezniük kell a digitális munkavégzéshez szükséges ismeretekkel és képességekkel. Megvitatja az olyan lehetőségeket, mint az offline táblagépek és a felügyelet mellett használható önálló számítógépek használata. Megemlíti az olyan programokat is, mint az AutoCAD, amelyek segíthetnek a fogvatartottaknak a releváns készségek elsajátításában.

A digitális oktatási lehetőségek megvalósításával kapcsolatos döntések meghozatalakor Mads Mygenfordt elismeri, hogy ez egy kihívást jelentő folyamat. Azt mondja: "Mi a Börtönök és Pártfogók Szövetségéből csak ajánlásokat tehetünk. Megemlíthetjük a rendszer ülésein belülről vagy kívülről, majd azt mondjuk a Börtön- és Pártfogó Igazgatóságnak, hogy vigyék el a politikusokhoz.

Mads nagyobb átláthatóságot és egyértelmű cselekvési tervet szorgalmaz a börtön- és próbaidős szolgálat digitális oktatására vonatkozóan. Azt mondja: "Szeretném, ha világossá tennék, hogy mit csinálunk, majd világosabban. Arra is rámutat, hogy párbeszédre van szükség a digitalizáció előmozdításának szükségességéről a Börtön- és Pártfogó Szolgálaton belül annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára jobb lehetőségeket biztosítsanak a társadalomba való sikeres visszailleszkedésre.

Végezetül kifejezi legnagyobb kívánságát a Börtön- és Pártfogó Szolgálat digitális jövőjével kapcsolatban, nevezetesen, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy megszerezze a szükséges digitális készségeket anélkül, hogy veszélyeztetné a biztonságot, a gazdaságot vagy a jogszabályokat. Azt akarja, hogy a fogvatartottak rendelkezzenek a megfelelő informatikai lehetőségekkel, hogy segítsenek nekik elérni egy értelmes életet, miután letöltötték a büntetésüket. Azt mondja: „Ez arról szól, hogy jobb lehetőségeket adjunk az embereknek, hogy visszatérjenek a társadalomba, miután időt töltöttek a börtön és a próbaidő szolgálatában.”

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Dánia
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá