Április 18-án Lettországban egy szeminárium keretében gyűltek össze a Digitális Témahét partnerei, a minisztériumok és állami intézmények, az IKT szektor vállalati képviselői, több mint 50 fővel. Az esemény fő témája a 2024-es Digitális Témahéttel kapcsolatos központi tevékenységek átbeszélése volt.

A digitális témahetet az ALL Digital Weeks 2024 (#ADWeeks2024) keretében rendezik meg, idén tizenötödik alkalommal Lettországban. A Digitális Témahét fő partnerei között szerepel a Lett Információs és Kommunikációs Technológiai Szövetség (LIKTA), a DocLogix, a Lett Állami Rádió- és Televízióközpont, a Tet, a Környezetvédelmi és Regionális Fejlesztési Minisztérium, az Oktatási és Tudományos Minisztérium és a Kulturális Információs Rendszerek Központja. Már több mint 100 partner vett részt rendezvények szervezésében, beleértve az IKT-szektor vállalatait, a hatóságokat, az önkormányzatokat, a könyvtárakat és a nem kormányzati szervezeteket. A digitális térkép itt érhető el.

A szemináriumon a LIKTA, a Lett Állami Rádió- és Televízióközpont, a CERT.LV, az Oktatási és Tudományos Minisztérium, az EPALE, a Kulturális Információs Rendszerek Központja, a DocLogix, a GEORiga, a Tet, a Baltic Computer Academy, a Lursoft, a Datorium, az Állami Foglalkoztatási Ügynökség és az Állami Rendőrakadémia képviselői adtak elő.

Bárki, aki érdeklődik, nyomon követheti a LIKTA Facebook-oldalát és más internetes központi platformjait. Az idei digitális hét a következő tematikus napokat foglalja magában:

  • Május 13. – Digitális készségek és mesterséges intelligencia
  • Május 14. – Digitális szolgáltatások és készségek a polgárok számára
  • Május 15. – Digitális készségek és megoldások vállalkozóknak
  • Május 16. – Digitális biztonság napja
  • Május 17. – Digitális készségek az oktatásban
  • Május 18. – Digitális Múzeum Napja

Az élő közvetítések ütemezése PDF formátumban ITT érhető el.

A partnereknek továbbra is lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek a 2024. évi Digitális Témahét rendezvényeinek tervezésében és végrehajtásában. Kérjük, hogy legkésőbb április 30-ig adjanak hozzá rendezvényeket, és vegyenek részt mások által szervezett tevékenységekben.

  • Az eprasmes.lv oldalon található események keresésére vonatkozó segítség ITT érhető el.
  • Európa Digitális Témaheteinek térképe ITT érhető el.

Az összes eseményről további információt a következő linken érhetnek el: www.eprasmes.lv.

A 2024. évi Digitális Témahét szekcióban kiválaszthatják az érdeklődésre számot tartó dátumot és témát, valamint kereshetnek információkat a #eprasmes24 és #ADWeeks2024 hashtagekkel kapcsolatban.

A szeminárium napirendje és előadásai ITT érhetők el.

A szemináriumról készült felvétel ITT érhető el.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, az eprasmes@likta.lv e-mail címen jelezze.

#eskills24 #ADWeeks2024

Cikk Information

Website link
További rendezvényinformáció URL-je
2024. évi digitális hét
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Lettország
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

1 hozzászólás

Szólj hozzá