A prezentációs készségek fejlesztése az egyik legrégebbi olyan téma, amellyel tréningeken foglalkoznak. Hogyan forradalmasítja a  mesterséges intelligencia ezt a készséget? A Sämling Solution Consulting trénereinek kedvcsinálója az október 2-i konferenciához, amelyre még elérhetőek a kedvezményes super early bird jegyek. Ehhez link a cikk végén. Balbastre Sebastién és Münnich Iván írása.

MI Tréning Kerekasztal Konferencia-

A zene világában a DJ-k először bakeliteket használtak, amihez elképesztő technikai tudás kellett, később CD-t, amivel kicsit könnyebb volt, de a szinkronizálás és a számok átmenet nélküli egymásba folyatása így is nagy kihívás volt. Később az applikációk segítségével ez szinte automatikussá vált, a DJ-nek az appokat kellett tudni kezelnie, most pedig a határán állunk annak, hogy miért is áll ott bárki a dj pultban, hiszen az  AI asszisztált appok önállóan tudnak mixeket készíteni.

A prezentációk sok hasonlóságot mutatnak. A bakelit korszak volt a tábla, a CD korszak az írásvetítő, aztán jöttek szerkesztő programok és itt állunk a prezentáció készítés automatizálása előtt.

A mesterséges vagy a természetes intelligenciát fejlesszük tehát? – ahogy a konferenciák címében is kérdezzük.  Mi lesz ennek az egyre fontosabb képességnek a fejlesztési módja a jövőben?

A prezentációs készségek fejlesztése az egyik legrégebbi olyan téma, mellyel tréningeken foglalkoznak. Nagy utat járt be ennek módszertana, főleg a vizualizáció területén: a 3D-s animált clippartoktól, a „minden sarkot is kidszitek” trend, majd a áttetsző képek, piktogrammok, stockfotók, a keresőkkel összehalászott képek, később a saját fényképek használatán keresztül megérkezve az  AI által generált képek korszakáig.
Te melyiket használod még, csak őszintén: hol tartasz?

Az új korszakba lépés persze nem csak a képekről szól, diagrammok, animációk, sőt egész prezentációk generálásáról. Egy biztos, a kreativitás megkapja azt a szabad utat, amit a prezentációs szoftverek képbázisának tartalma limitált, amit a képrajzolási készségek korlátoztak vagy pusztán az elérhetőnek vélt források ismeretének hiánya összezsugorított.

HIRDETÉS

Ahhoz azonban, hogy jól éljünk a technológiával, szakítanunk azzal a paradigmával, hogy elméletben jól fel kell készülnöm, tudatosnak kell lennem és a technológia akkor jól fog szolgálni! A technológia szerepe egyre inkább egyfajta társ, kísérletező tanácsadó, amely, ha jól használom, folyamatosan inspirálhat és arra késztethet, hogy felülírjam a legjobbnak vélt elképzeléseimet.

Cikk Information

Website link
Háttérinformáció URL-je
Forrás
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Digitális készségek
Digitális készségszint
Emelt szintű
Földrajzi terület - Ország
Magyarország
Kezdeményezés típusa
Helyi kezdeményezés

Szólj hozzá