Idén 26. alkalommal találkoznak az oktatási szakemberek 2024. november 5-7. között Egerben az Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencián. A szervezők várják az érdeklődő pedagógusokat, oktatókat, szakértőket, szaktanácsadókat, intézményvezetőket, intézményfenntartókat, szakpolitikusokat, felsőoktatási szakembereket, oktatáskutatókat azért, hogy megvitassák a tapasztalatokat, beszámoljanak a fejlesztések eredményeiről, körbejárják az előttünk álló feladatokat, bemutassák az innovatív eszközöket, módszereket, s felvázolják milyen változások várhatók és szükségesek ahhoz, hogy a magyar köznevelés és szakképzés eredményes legyen!

A konferencia keretében plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetések, szekciók, szakmai kiállítások, bemutató foglalkozások, workshopok, kulturális és szabadidős rendezvények is megrendezésre kerülnek.

Rövid áttekintő a programról (az aktuális programterv – várhatóan augusztustól – a suliszerviz.com oldalon tekinthető meg):

  • EU-s csatlakozásunk 20. évfordulója alkalmából egy nemzetközi kitekintő előadással kezdjük a konferenciát az oktatás helyzetéről, lehetséges irányairól. A konferencia nyitó napján az oktatási ágazat (köznevelés, szakképzés, felsőoktatás, felnőttképzés) vezetői ismertetik az ágazati irányítás terveit, szándékait, fejlesztési elképzeléseit. A következő blokkban a magyar űrkutatás és űrtevékenység, valamint a terület oktatási kapcsolódásainak ismertetésére kerül sor, majd vacsora után egy kerekasztal-beszélgetésen mutatjuk be a magyar űrhajósjelölteket.
  • A második nap délelőttjén oktatási fejlesztésekkel ismerkedhetünk meg, a mesterséges intelligencia oktatási alkalmazásairól, lehetőségeiről hallhatunk plenáris előadásokat, láthatunk gyakorlati példákat, valamint egy fórum keretében kérdezz-felelekre kerül sor a hallgatóság bevonásával.
  • A harmadik napon jó gyakorlatok bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani az intézményeknek. A konferencia utolsó része a 25 éves Oktatási Jogok Biztosának Hivatala és a Suliszerviz közös blokkja, melyben neves kutatók, oktatási szakemberek, valamint a gazdaság szereplői mondják el milyennek kellene lenni a jövő oktatásának.
  • A szekciókban, a workshopokon és a kiállításokon a szakemberek bemutatják, hogy az elmúlt években elindult hazai és európai uniós forrásból megvalósuló projektek fejlesztései milyen eredményeket hoztak, milyen tartalmi és szervezeti változásokat indukálnak. Ízelítőt kapunk továbbá az oktatásban használható/használandó technikai újdonságokról, az innovatív pedagógiai módszerekről, a jó gyakorlatokról, valamint a következő évek kihívásairól.
  • Második nap este lesz a hagyományos műsoros díszvacsora a Hunguest Hotel Eger & Parkban.

A résztvevők száma évről-évre növekszik, az elmúlt években jellemzően 1000-1300 fő vett részt a rendezvényen. A konferencián történő részvétel – a szállás, étkezés és parkolás kivételével – ingyenes.

A konferencia rendezője és szervezője:
Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda Kft. és Suliszerviz Pedagógiai Intézet
4029 Debrecen, Pacsirta u. 12.

Kapcsolattartó:
Győrffy Tünde és Pikó Gabriella
52/534-490, 52/249-017, 20/9222-550, 20/9141-743
konferencia@suliszerviz.com
spi@suliszerviz.com, suliszerviz@suliszerviz.com

Cikk Information

Website link
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Emelt szintű
Középszintű
Földrajzi terület - Ország
Magyarország
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá